Ne Hukuk Ne De Ahlak - Yeryüzü Cehennemi

Mağaza NeKitap
0
(0)
0 7758
98
Stokta var

Ne Hukuk Ne De Ahlak - Yeryüzü Cehennemi Künye Bilgileri

Turgut Tarhanlı'nın yazdığı orijinal Ne Hukuk Ne De Ahlak - Yeryüzü Cehennemi kitabı ikinci sayfa künye bilgileri şu şekilde:

  • ISBN 978-975-2980-52-5
  • YazarTurgut Tarhanlı
  • Baskı, Birinci Baskı, Ocak 2003, Ankara
  • Ölçüler, 13,5 x 21,0 cm
  • Sayfa sayısı, 420 sayfa
  • Yayınevi, Dost Kitabevi
  • Durum, 10/10 (yeni)

Ne Hukuk Ne De Ahlak - Yeryüzü Cehennemi Hakkında

Ne Hukuk Ne De Ahlâk kitabı, Radikal gazetesinde yayınlanmış olan ve yeni bir tasarımla seçilerek, Turgut Tarhanlı'nın belli konu başlıkları altında derlediği yazılardan oluşuyor. Yazıların seçiminde, Türkiye'nin başlıca dış politika konuları gözününde tutulduğu gibi, dünya düzeni kavramının tanımına ışık tutacak gelişmelerin tahlilini de ön planda tutmuş.

1945 yılında Birleşmiş Milletler'in kurulmasıyla belirlenmeye çalışılan dünya düzeninin bu yeni tasarımında, devletler sistemi anlayışı elbette reddedilmiş değildi. Fakat bu sistemin, son tahlilde bir dünya örgütü potası içinde varlık bulması hedeflenmişti. Sistemin işleyişine hakim olması istenen ilkeler de belirlenmişti: Devletlerin, kuvvete başvurmayı egemenlik kavramı içinde tanımlama yetkisinin reddi; uyuşmazlıkların çözümünde adalet ilkeleri ve uluslararası hukuka dayanan barışçı çözüm yollarının tercihi; uluslar arasında, hakların eşit haklara sahip olması ve kendi geleceğini tayin ilkesine saygı esasına nekitap.com dayanan ilişkilerin geliştirilmesi; insan hakları ve temel özgürlüklere saygı konusunda hiçbir ayrımın kabul edilmemesi. Böylece gerçekleştirilmeye çalışılan ve tasarlanan, yeni düzenin inşasının temellerinde var olduğu genel olarak kabul edilen, yeni bir ethosun da ilanıydı...

Kitaba adını veren Yeryüzü Cehennemi nitelemesi, her şeyden önce, tasarlanan nitelikte bir uluslararası kamu düzenin oluşumundaki zafiyetin sonucudur. Kitabın, aynı başlığı taşıyan ilk bölümünde yer verilen yazıların ana teması da budur: Son tahlilde, birey ve idare arasındaki mesafenin bireyi ezmeye yönelik bir biçimde daraltıldığı yeryüzündeki değişik örneklerin tahlili. Birleşmiş Milletler, sadece uluslararası işbirliğini sağlamak üzüre kurulmuş bir örgüt değildi. Devletler sistemine, bu uluslararası örgüt potası içinde hareket vermeyi hedefleyen bir projenin ürünüydü. Soğuk Savaş boyunca bu söylemi bloklar dengesinin görece rehaveti içinde sürdürdü. Soğuk Savaş sonrasındaysa, devletlerin meşrebine göre bu işlevinin gözle görülür...

Arka Kapak

Bu kitaba adını veren Yeryüzü Cehennemi nitelemesi, her şeyden önce, tasarlanan uluslar arası kamu düzeninin oluşumundaki zafiyetin bir sonucudur. Kitabın aynı balığı taşıyan ilk bölümünde yer verilen yazıların ana teması da bu: birey ve idare arasındaki mesafenin, bireyi ezmeye yönelik bir biçimde daraltıldığı yeryüzündeki değişik örneklerin tahlili...Uluslararası kamu düzeninin belirlenmesinde hukuki altyapının işlevini etkili kılmaya çalışmak, elbette önemlidir. Ama bu hukuki gelişme, aynı zamanda, uluslar arası temelde yeni ahlaki referansların da söz konusu olduğu anlamına mı geliyor? Nobel Barış Ödülü'ne de layık bulunan Kofi Annan'ın, adeta gözyaşları içinde açıkladığı izlenimi veren Ruanda soykırımı konusunda günah çıkarması; Hutular ve Tutsiler; Sırp milislerince katledilecek Bosna'nın Srebrenica halkının sıraya dizilmesine yardımcı olan Birleşmiş Milletler koruma gücü askerleri; ırkı yüzünden kaybettiği gençliğinden duyduğu hüznü ifade eden Makedonyalı yaşlı Roman; Kosovalılar; hesap verirken siyah giymemenin erdeme dönüşmesine çabalayan Amerikalı polisler ve öldürdükleri siya Afrikalılar; onların İstanbul'daki ırkdaşları; holiganlar; Batı Afrika'nın köle çocukları; onların yetiştirdiği kakaodan yapılan çikolatayı yiyen Batılı çocuklar; bütün mülteciler; azınlıklar ve oğunluklar; Iraklı Araplar ve Kürtler; Filistinliler; İsrail vatandaşı olan ve olmayan Yahudiler; Çeçenler ve Ruslar. 11 Eylül'den sonra, Amerikalılar ve Amerikalı Araplar bu soruyu nasıl cevaplar?

Kargo Ödemesi

İnceleme bulunamadı.

İlk yorum sizden olsun!

Bu site tanımlama bilgileri kullanır. Sitede gezinmeye devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.