Sanayi Sonrası Toplumdan Post Modern Topluma Künye Bilgileri
Krishan Kumar'ın yazıp Mehmet Küçük'ün İngilizceden çevirisini yaptığı orijinal Sanayi Sonrası Toplumdan Post Modern Topluma - Çağdaş Dünyanın Yeni Kuramları kitabı ikinci sayfa künye bilgileri şu şekilde:
- ISBN 975-7501-81-6
- Orijinal İsmi, From Post-Industrial to Post-Modern Society
- Yazar, Krishan Kumar
- Çeviren, Mehmet Küçük (İngilizceden)
- Baskı, Birinci Baskı, Eylül 1999, Ankara
- Ölçüler, 13,5 x 21 cm
- Sayfa sayısı, 263 sayfa
- Yayınevi, Dost Kitabevi
- Durum, 10/10 (yeni)
Sanayi Sonrası Toplumdan Post Modern Topluma Hakkında
Kitapta sanayi sonrası toplum kuramlarının bu daha yeni üc çeşidi ele alınıyor. Enformasyon toplumu fikri, post-fordizm kuramları ve post-modernlik kuramları. Bu kuramların hepsi, kitapta vurgulanan ortak özellikleri taşısalar da, bunlar ayrı ayrı incelenmiştir. İkinci bölümde enformasyon toplumu fikri ele alınıyor. Bu fikir temelde 1970'li yıllarda ve Daniel Bell ile öbürlerinin geliştirdikleri orijinal sanayi sonrası toplum fikrinin yeniden dile getirilmesinden ibaret. Üçüncü bölümde post-fordizm kuramı gözden geçiriliyor. Ekonomik değişimler bu kuramın çekirdeğini oluştursa da, birkaç yandaşının ellerinde geniş kapsamlı politik ve kültürel değişimleri içerecek ölçüde genişledilmiş. Kitabın hemen hemen yarısı post-modernlik kuramıyla uğraşmaktadır. Bunun nedeni, nekitap.com basitçe, post-fordizm kuramıyla örtüşmekle kalmayıp aynı zamanda enformasyon toplumu fikriyle örtüşen bu kuramın, kitapta tartışılan kuramların en kapsamlısı (ve kışkırtıcısı) olması değildir. Post-modernlik kuramı bizi aynı zamanda, ilkelerinin bundan böyle işlersel ya da geçerli olmaktan çıktığını ileri sürdüğü modernlikten ne anladığımızı gösden geçirmeye zorlamaktadır.
Altıncı bölüm, daha önceki bölümlerde açıklanarak serimlenen kuramlara geri dönüp bu kuramları ayrı ayrı ve bir arayada eleştirel bir tarzda sorguluyor. Bu bölümde söz konusu kuramların fin-de-siecle (Yüzyılın sonu (y.n.)) ruh haliyle çakıştığına dikkati çekiyor ve bu ruh halinin onların karakterlerini nasıl etkileyebileceğini gözden geçiriyor. Aynı zamanda dünyada çok kısa gokitap.com bir süre önce cereyan eden değişimlerin, bilhassa Doğu Avrupa'da komünizmin çökmesinin etkileri üzerine bazı spekülasyonlar geliştiriyor yazar... Kitabın temel amacı bu yeni kuramları olabildiğince eksiksiz ve anlaşılabilir bir tarzda serimlemektir. Ama yazar, bu kuramları yalnızca serimlemekle yetinmiyor.. (Sanayi Sonrası Toplumdan Post Modern Topluma kitabı Önsöz bölümünden)
Arka Kapak
Bu kitapta tartıştığımız kuramlar çokluk batı toplumları üzerinde odaklanmıştır. Ama batı, daha önce hiç olmadığı ölçüde, dünyanın geri kalanının bir parçası olmuştur. Bu dünyanın hatırı sayılır bir kısmını, ister iyi diyelim ister kötü, batı denetlemektedir. İnceledğimiz sanayi sonrası toplum kuramlarının bu durumun tamamen farkında oldukları söylenebilir. İster iletişim ve enformasyonun tüm dünyayı pençesine almasını, ister kapitalist ekonominin post-fordist yeniden örgütlenmesini ya da isterse modernliğin belli başlı varsayımlarının bazılarının gözden kaybolmasını betimlesinler, bu kuramlar hem dikkat çekilen gelişmelerin küresel yapısını hem de bu gelişmelerin yönü ve yayılımı konusunda batının oynadığı temel rolü vurgulamıştır. Bunu yapmaları ölçüsünde de bugün dünyadaki en önemli değişimlerin bazılarını ele almamıza elverişli bir ayna sunmaktadırlar...
İçindekiler
- Giriş: Sanayi Sonrası Kuramının Yeniden Canlanması
- Enformasyon Toplumu
- Fordizm ve Post-fordizm
- Modernlik ve Post-Modernlik (I): Modernlik Fikri
- Modernlik ve Post-Modernlik (II): Post-Modernlik Fikri
- Binyılcı İzlekler: Bitişler ve Başlangıçlar
Costo de envío |
|
No se encontraron comentarios.
No se han encontrado comentarios para este producto. ¡Sé el primero en comentar!